О нама

Идеја o оснивању

Идеју о озбиљној сарадњи са православном Русијом и благослов за Русију Биљана Живковић је добила у манастиру Благовештење на Руднику, од схи-архимандрита Серафима. Много година пре оснивања Удружења православних жена Србије велики духовник са Рудника је указао на пут.
Старац Серафим је благословио оснивање Удружења православних жена Србије, после учешћа Биљане Живковић на духовној академији 2018. у Лаври Александра Невског, где је као представник Србије говорила о св. цару Николају Другом Романовом и његовој улози у историји српског народа.

Cхи-архимандрит Серафим

Оснивање

Биљана Живковић је годинама чест гост Русије и учесник на научним скуповима, духовним академијама од Петербурга, Кубања, Москве…

Такође, учесник је у Москви на Сверуском светском народном Сабору, у Саборном храму Христа Спаситеља, као представник Србије. У Москви, у седишту Савеза православних жена Русије добила је велику подршку за оснивање удружења у Србији.

Биљана Живковић на Светском сверуском Сабору у цркви Христа Спаситеља у Москви са о. Андрејем Логвиновим из Костроме 2019. године.

Потом је уследила посета председнице Савеза православних жена Русије Нине Борисовне у октобру 2019. године. Она је била један од важних учесника скупа у Београду, који је организовао Фонд Андреја Првозваног из Москве. Тема Међународног руско-српског скупа била је посвећена очувању православне породице и њених вредности и међусобној сарадњи Србије и Русије у јачању православне породице. Биљана Живковић је била један од учесника скупа.

Нина Борисовна, предеседница МС УПЖ Русије у Београду на Међународном скупу 2019.

Благослов за оснивање Удружења православних жена Србије (под кровом Русије) на званичну молбу Савеза удружења православних жена Русије (крајем 2019), добила је од патријарха српског Иринеја, и Светог синода СПЦ, марта 2020.

Удружење православни жена Србије је званично основано на 2020. године на Дан Сабора свих светих који су у руској земљи засијали (Собор всех святых в земле Русской просиявших).
Дан када обележавају своје постојање у окиру Руског Међународног удружења православни жена је Покров Пресвете Богородице. Удружење православних жена Србије за свог заштитника има Св. благоверног кнеза Александра Невског.

Богородица Влахерна

 
Facebook
Email

Актуелности

Само када смо заједно, победићемо заједничког непријатеља!
Како Србија помаже Донбасу

Подробнее:https://ruskline.ru/news_rl/2022/12/03/tolko_kogda_my_vmeste_my_pobedim_obwego_vraga Српска хуманитарна делегација на челу са председницом Друштва православних жена Србије под заштитом Русије, новинарком и књижевницом Биљаном Живковић, стигла