Скочи на садржај
Почетна » Само када смо заједно, победићемо заједничког непријатеља!Како Србија помаже Донбасу

Само када смо заједно, победићемо заједничког непријатеља!
Како Србија помаже Донбасу

Подробнее:
https://ruskline.ru/news_rl/2022/12/03/tolko_kogda_my_vmeste_my_pobedim_obwego_vraga

Српска хуманитарна делегација на челу са председницом Друштва православних жена Србије под заштитом Русије, новинарком и књижевницом Биљаном Живковић, стигла је 2. децембра 2022. године у Доњецк , пренели су српски патриотски портали.

Акција је намењена помоћи рањеним руским војницима, а подржавају је Министарство спољних послова, Амбасада Русије у Србији, Међународна унија православних жена Русије, Царско православно палестинско друштво и српска дијаспора у Русији.

Хуманитарну помоћ страдалом народу Донбаса у износу од око 10.000 евра током лета и јесени прикупило је Удружење православних жена Србије. Завршно прикупљање средстава одржано је 14. октобра у Руском дому у Београду уз подршку Амбасаде Русије у виду хуманитарног концерта на којем је прикупљено око 3.000 евра. Извештавали смо о томе .

Овим средствима набављени су неопходни лекови за три болнице у Доњецку, где се лече рањени војници, као и поклони и књиге за школарце у Луганску и поклони за децу.

Други део хуманитарне помоћи су поклони цркава и манастира Србије порушеним руским црквама и манастирима, који се сада обнављају. Веће иконе, крстови, много малих икона да благослове вернике.

Биљана Живковић је 2. децембра посетила војну болницу и болницу у којој се налазе рањеници и уручила неопходне лекове за лечење. Приликом сусрета са рањеницима, један гост из Србије поклонио је војницима мале иконе. Као одговор, многи борци су уручили њене белешке храму са молбом да се помоле за њих и њихову браћу по оружју.

Истог дана, Б.Живкович је посетила Саборну цркву Преображења Господњег у Доњецку, где је ректору уручила дар Крста освећеног на Гробу Господњем и ликове Витлејемске иконе Богородице.

У суботу увече у Доњецк стиже последњи део прикупљене хуманитарне помоћи српског народа. Српски гости ће у недељу, како нам је рекла Биљана, посетити још две болнице у којима се лече рањени војници и деца.

Након тога, делегација ће отићи у Луганск, где ће такође пружити помоћ рањеницима и деци, као и црквене светиње луганским црквама.

У оквиру тромесечног боравка Биљане Живковић у Русији, она има још једну веома важну мисију. Пре две године донела је из Србије у Санкт Петербург велику икону Св. цара-мученика Николаја, који је веома поштован код православних Срба. Пре неколико дана, уз асистенцију ИОПС, икона је стигла у Москву из Санкт Петербурга и налази се у манастиру Спасо-Влахерна у Подмосковљу, где ће икона остати месец дана. У међувремену су у току припреме за литију. Очекује се да ће икона Светог цара Николаја посетити Доњецку и Луганску епархију.

„Само када смо заједно победићемо заједничког непријатеља!“ Биљана Живовић каже.

https://ruskline.ru/news_rl/2022/12/03/tolko_kogda_my_vmeste_my_pobedim_obwego_vraga

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *