ПРОМОЦИЈА КЊИГА БИЉАНЕ ЖИВКОВИЋ

Биљана Живковић је до сада објавила 16 књига, а у преко 15 књига је коаутор.

Прва књига Биљане Живковић Некрштена времена објављена је 2004. у издању Центра за унапређивање правних студија у Београду.

Први роман Са извора најчистије воде 2006, објавила је „Српска књига”.

Године 2008. објављена је књига интервјуа са Милошем Кнежевићем, Жамор Кризе.

Дело Живковићеве Величанствена уметникова усамљеност публиковано је 2009. а 2010.

У име истине, књига о националној трагедији српског народа и о Космету, 2011. је објављено историјско-документаристичко дело Јасеновац и сребренички мит, чији су издавачи Институт за истраживања српских страдања у 20. веку и „Хришћанска мисао”.

Књига О Српском питању (разговори са проф. др Петром Милосављевићем) у издању Матице српске дубровачке публикована је 2012, а 2014. у издању „Бесједе” бањалучке и куће „Арс Либри” из Београда, историјско-документаристичко дело Исповести из сарајевских казамата, такође, 2014. објављен је Запис у издању Института за истраживања српских страдања у 20. веку. године 2015. публиковане су две књиге − на руском језику Завешћаније у издању Института за истраживања српских страдања, и роман на српском Отац Доротеј, чији је издавач „Просвета”.

Године 2016. објављена је историографска књига Јасеновац, Козара, Јадовно, потом на француском језику књига о Косову и Метохији под називом „Casques bleus et couronne d, epines”, у преводу „КиМ плави шлемови и трнова круна”, у издању Издавачке куће „Frakcion”.

Исте године публикована је књига Србистика и Србисти у издању Издавачке куће „Арс либри”.

Године 2017. публиковано је дело Приморско православље, књига есеја и путописа по Црној Гори у издању манастира Михољска превлака, ИК „Арс либри”.

Године 2019. Задужбина „Владета Јеротић” и ИК „Арс Либри” објавили су књигу Срби у Албанији.

Извор: Матица српска – Друштво чланова у Црној Гори

Facebook
Email

Актуелности

Само када смо заједно, победићемо заједничког непријатеља!
Како Србија помаже Донбасу

Подробнее:https://ruskline.ru/news_rl/2022/12/03/tolko_kogda_my_vmeste_my_pobedim_obwego_vraga Српска хуманитарна делегација на челу са председницом Друштва православних жена Србије под заштитом Русије, новинарком и књижевницом Биљаном Живковић, стигла